Mat och hälsa

Enligt förskolans läroplan, Lpfö 98/16, skall barnen "erbjudas en god omsorg och en väl avvägd dagsrytm" och där spelar måltiderna och den atmosfär som råder vid matsituationen, stor roll.
Vi vill ge barnen härliga matminnen och att de ska känna dofter från hemlagad mat varje dag på förskolan.
 
 
Varje dag är det något barn som hjälper till med dukning, att hämta maten hos vår kokerska i köket och därefter presenterar dagens maträtt för kamraterna på avdelningen.
 
Vid matbordet möter vi barnen i samtal om vardagen och njuter av maten i lugn och ro.
 
Köket följer Livsmedelsverkets riktlinjer och kontrolleras regelbundet av Miljö och Hälsa, Kungsbacka kommun.
 
Tre måltider serveras under dagen
Frukost: Kan bestå av olika sorters gröt, naturell och osockrad fil eller yoghurt, smörgås och grönsaker. En gång i veckan serveras varm choklad gjord på kakao och kokt ägg.
Lunch: Består av fisk/kött/kyckling/vegetariskt med tillbehör som ris/pasta/potatis och grönsaker. Måltidsdryck är vatten eller mjölk. Till efterrätt serveras frukt.
Mellanmål: Kan bestå av mjölk och smörgås med olika pålägg/pannkakor/fruktsallad/naturell fil eller yoghurt. Grönsaker och frukt ingår alltid.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0